PZP porovnanie

PZP porovnaniePokiaľ chcete získať nejaký produkt čo najvýhodnejšie, musíte hľadať. Na podnose vám nikto nič nedá, hlavne čo sa biznisu týka. Ak však hľadáte najlacnejšie PZP porovnanie online, v tom vám vieme poradiť. Nemusíte mať žiadnu protekciu a dokonca si za túto informáciu nemusíte ani zaplatiť. Neodkladajte túto povinnosť a uzatvorte povinné zmluvné poistenie online. Porovnávač  má porovnanie všetkých zákonných poistení na Slovensku.

Neodkladajte PZP porovnanie na poslednú chvíľu alebo…?

Odkladanie povinností na poslednú chvíľu môže mať v tomto kontexte za následok to, že nenájdete takú ponuku, po akej túžite. Tú nájdete cez najlepšie PZP porovnanie vo všetkých poisťovniach. Vďaka nemu totiž viete získať poistenie aj v hodinu dvanástu resp. polnočnú. A to hneď do niekoľkých minút. Zistite ako vybaviť PZP vďaka Insuro v pár krokoch.

Ak ale prešvihnete aj poslednú chvíľu, veľmi riskujete. Tým, že nie ste zabezpečený riskujete svoju bezpečnosť, ale aj bezpečnosť iných. Ako iste viete, nie v pravom zmysle. Povinné zmluvné poistenie nevie zabrániť tomu, či budete alebo nebudete poškodený alebo či niekomu poškodenie spôsobíte. Môže vám však výrazne pomôcť pri odškodnení nielen vás, ale aj iných poškodených. Pochopiteľne, škody na vlastnom vozidle ste si nesmeli spôsobiť sám alebo iným úmyselne.

Povinné zmluvné poistenie vás vie uchrániť pred miliónovou stratou

Možno sa to bude zdať prikrášlené, ale vec sa má skutočne tak, že ak spôsobíte škodovú udalosť alebo dopravnú nehodu, môže to skončiť až miliónovými stratami. Bez PZP by ste ich museli platiť z vlastného. Preto zákon nestanovuje len vám, že toto zabezpečenie si musíte povinne zaobstarať, ale dokonca aj poisťovniam, aké krytia musia garantovať. Konkrétne pri zdravotnej ujme to činí 5 miliónov eur a pri ujme na majetku do 1 milióna eur. Sú však poisťovne, ktoré toto krytie povinného zmluvného poistenia vedia navýšiť, pravdepodobne však za príplatok. Určite si teda spravte rýchle a bezplatné PZP porovnanie ponúk cez Insuro. Prečítajte si detailne to, čo kryje a prepláca podľa Insuro.

Viete ochrániť aj seba, aj preto sa oplatí PZP porovnanie

Poistenie auta ako také, väčšinou chráni len tých, ktorým sa stala ujma. Aby sme boli presnejší, vaša poisťovňa. Tým, že ste poistený ale chránite aj seba. Ak by sa vám stala nejaká škoda, preplatí ju poisťovňa škodcu. Ak by sa vám ale vozidlo poškodilo bez ľudského zavinenia, vtedy je na jeho odškodnenie potrebné ho zabezpečiť havarijne. Na trhu sú aj také poisťovne, ktoré už aj mimo havarijného zabezpečenia poskytujú havarijné riziká v rámci ich PZP porovnania. Ide o :

  • Allianz,
  • ČSOB,
  • Generali,
  • AXA,
  • Kooperativa,
  • Wüstenrot
  • či od kohokoľvek iného (celý zoznam).

Tie vedia pokryť už aj úraz posádky vozidla vrátane vodiča a batožiny, prípade iné havarijné riziká. Napr. stret so zverou, výtlk, sklá na vozidle prírodný živel atď. To, ktoré vám najviac hrozí si niekde môžete zvoliť aj sami.

Prečo využiť PZP porovnanie?

PZP porovnanie je jednoduchéPoistenie uzatvorené online vám garantuje to najlacnejšie a najlepšie na trhu. Je to už len z toho dôvodu, že aj samotným poisťovniam sa oplatí viac, ak si ho uzatvoríte sami akoby na to mali využiť svojich pracovníkov. A tak vám vedia takto znížiť cenu aj o 10%. Ak k tomu pripočítate aj iné zľavy, ktoré jednotliví poisťovatelia ponúkajú a o ktorých vás zriedkakedy pracovníci informujú, môže sa z toho vykľuť veľmi zaujímavá ponuka. Takže záruka nájdenia poistenia auta je určite online. Nie je nič jednoduchšie ako PZP porovnanie. Ponúka poistnú kalkulačku na výpočet ceny poistného.

Predstavte si, že aby ste si mohli urobiť objektívny prieskum vašich možností, musíte navštíviť niekoľko pobočiek. Vy ale nemusíte navštevovať každú a jednu stránku zvlášť. Prostredníctvom hore odkazovanej stránke vypíšete jeden formulár, ktorý vám ponuky poistného na vaše vozidlo vygeneruje do niekoľkých sekúnd. Takže vám žiadna neujde. Výsledkom bude to, že ste ušetrili hodiny času a stovky eur. Zároveň ste získali presne také, aké ste chceli, či už najlepšie alebo najlacnejšie.

Priamo z porovnania PZP môžete o vašu vyvolenú ponuku aj požiadať, a to jedným klikom. Dopíšte zopár údajov a spätne vám bude na mail odoslaná správa obsahujúca niekoľko dokumentov. Návrh zmluvy, jej podmienky, dočasnú zelenú kartu platnú 30 dní a údaje na zaplatenie poistného. Poistné je potrebné uhradiť čím skôr. Jedine po tom vám môže poisťovňa zaslať originál zelenú kartu, ktorú potrebujete zo zákonných dôvodov.

Cena za neplatné povinné zmluvné poistenie je vysoká

Riskovanie jazdy s vozidlom bez zelenej karty sa nevypláca. Ako možno viete, povinné zmluvné poistenie je povinné nielen na auto, ale ak na:

  • motocykel,
  • dodávku,
  • prípojný vozík,
  • nákladné vozidlo,
  • či akékoľvek iné motorové či nemotorové vozidlo.

Hlavne teda na také, ktoré svojou prevádzkou môže poškodiť zdravie alebo majetok iných osôb a na využívanie potrebuje platný technický preukaz. Tak ako je dôvod na pokutovanie neplatný technický preukaz, tak je ním aj neplatná zelená karta a to aj v zahraničí.

Na Slovensku si môžete na mieste pri policajtoch zaplatiť aj okolo 300 eur. Obvodný úrad je ďalšia inštitúcia, ktorá sa do tejto veci môže zapojiť a to aj 2 roky po tom, čo sa reálne stala. Ten je ale nemilosrdnejší a vodičovi za jazdu bez platného PZP udelí pokutu okolo 3 330 eur. V zahraničí s neplatnou zelenou kartou môžete pochodiť horšie. Pokuty môžu byť niekoľkonásobne vyššie a celkovo táto situácia môže skončiť až zabavením vozidla. Okrem toho si vždy overte aj povinnú výbavu daného štátu.

Ako sme už vyššie zmienili, bez poistenia by ste si za spôsobenie nehody poriadne zaplatili. Takže celkovo radšej jazdu bez platnej zelenej karty neriskujte.

Záverečné zhrnutie

Príspevok vás informoval o tom, kde môžete získať to PZP porovnanie a prečo využiť práve túto metódu. Jeho nerešpektovanie vás môže stáť veľké peniaze, ktoré by ste ako občan horko-ťažko prípadne nikdy nezarobili. Tak zákony dodržujte a jazdíte bezpečne a predvídavo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.